Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

vineri, 19 august 2011

Dovlecei umpluti la cuptor

Ingrediente: 

5 dovlecei potriviti
o ceasca orez
200 g carne tocata
1 morcov
1 ceapa
3 linguri suc de rosii
2 linguri ulei
1 legatura marar
1 lingurita gris sau pesmet
sare,
piper.

Preparare:
Se spala si se curata dovleceii. Se taie in jumatati, apoi se scobesc cu atentie ca sa nu se strice peretii.
Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc, se adauga orezul spalat si bine scurs, carnea tocata si se stinge cu 3 cesti cu apa amestecate cu sucul de rosii.
Se adauga o lingurita cu gris sau pesmet, mararul tocat marunt si se potriveste de sare si piper. Cu aceasta umplutura se umplu dovleceii care se tin  in cuptor la un foc potrivit, aproximativ 25 min, pana se umfla bine orezul.
In umplutura se pot adauga si 200 g ciuperci taiate marunt.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu