Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

miercuri, 10 august 2011

Pulpe de curcan marinate cu garnitura de orez brun si bruschetti cu busuioc



Se marineaza pulpele si se lasa la rece o zi.
Pt marinata se amesteca:
1 lingurita de sare de mare
1 lingurita de boia
1/2 lingurita piper
1/2 lingura patrunjel
1/2 lingurita tarhon
1 lingurita busuioc
O crenguta rozmarin
2 linguri ulei
2 catei usturoi
1 pahar mare vin alb
A doua zi se scot pulpele din marinata, se prajesc pe o parte si pe cealalta in doua linguri de ulei, dupa care se toarna sosul de la marinat in tigaie, se acopera si se gatesc la foc mic.


Din cand in cand se ia crenguta de rozmarin si se ung pulpele cu sosul din tigaie. 


Se servesc alaturi de garnitura de orez brun si bruschetti, busuioc si un pahar de vin alb. Gustul este unul deosebit. Pofta buna!




Bruschetti cu busuioc
Se ia o paine frantuzeasca, se taie felii, care se aseaza in tava de la cuptor. Fiecare felie se freaca cu un catel de usturoi, si cu o pensula de bucatarie se intinde cate putina pasta de busuioc. Se da la cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 10 min.

Garnitura de Orez brun:
Se pune la fiert 1 cana orez si doua cani apa. Se adauga 1 cub de unt si un praf de sare de mare. Se fierbe orezul al dente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu