Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

miercuri, 10 august 2011

Nutella


Ingrediente:

300 gr alune padure
200 gr ciocolata amaruie (minim 55%)
200 ml smantana dulce (frisca lichida)
7-10 linguri zahar brun
1 esenta vanilie
2 prize sare

Preparare

1. Se prajesc alunele in cuptor, la 200C pentru cca 10 minute, amestecand de 2-3 ori in ele. Se scot pe un prosop si se freaca bine cu el ca sa cada cojile de pe ele.
2. Se pun alunele intr-un robotel si se mixeaza pana obtinem unt de alune, cu o consistenta semilichida, care curge de pe lingura.
3. Ciocolata se topeste pe abur si se adauga peste untul de alune. Se adauga si sarea si zaharul macinat pudra in masina de cafea (nu puneti zaharul tos direct in Nutella fiindca nu se va topi usor). Se mixeaza in continuare cca 2 minute.
4. Se adauga frisca si vanilia si se mai amesteca cca 1 minut.
5. Acum Nutella va fi destul de lichida, ca o smantana. Daca doriti sa obtineti o Nutella foarte fina treceti-o acum printr-o sita fina, astfel incat bucatile mai marisoare de alune vor ramane in sita.
6. Se pune Nutella in borcane cu capac si se dau la frigider cateva ore, pana se intareste si capata o consistenta tartinabila.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu