Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

miercuri, 10 august 2011

Conopida si dovlecei murati

Din categoria conserve cu muraturi colorate va prezint urmatoarea reteta de conopida si dovlecei murati. Impresiile vi le dau la toamna cand voi deschide borcanul :). Ca multe alte lucruri muraturile s-au aflat anul acesta pentru prima data pe lista mea. Din pacate nu am o camara mare, doar cateva raftulete libere intr-un dulap din bucatarie, dar vreau sa le umplu pe toate cu bunatati diverse in cantitati mici.
Ingrediente:
  • 1 conopidă de 750-800 g
  • 2 dovlecei mici
  • 500 ml oţet din vin de 9o
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • 3 linguri zahăr
  • 3-4 boabe de coriandru
  • 1 lingurita sare
1. Conopida se curăţă şi se desface în bucheţele mici, care se pun în apă rece cu sare şi se lasă 10 minute. Dovleceii se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe.
2. Într-o oală de 2-3 l, se amestecă oţetul cu 500 ml apă, la care se adaugă sarea, piperul, zahărul şi coriandrul. Se dă în clocot, apoi se pun buchetele de conopidă şi se lasă să fiarbă 4 minute. Se scot şi se lasă deoparte să se răcească puţin. Se pun apoi în aceeaşi compoziţie de oţet şi dovleceii şi se lasă să fiarbă numai un minut.
3. Se aşază conopida şi dovleceii în borcanele curate, apoi se toarnă compoziţia de oţet şi se acoperă cu capace. Se sterilizează 15-20 minute şi se mai lasă în apa fierbinte jumătate de oră. Se scot apoi borcanele şi se învelesc într-un şervet mai gros. Se lasă să se răcească până a doua zi, apoi se aşază în cămară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu