Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

sâmbătă, 20 august 2011

Calatorie culinara...Grecia

Chiftele aromate

Ingrediente:
1 kg carne tocata de pui
1 ceapa
1 cartof fiert
2 oua
2-3 catei usturoi
1 lgt scortisoara
1 legatura patrunjel
Sare
Piper
Ulei

Preparare:
Intr-un castron se amesteca bine carnea cu ceapa tocata fin, usturoiul zdrobit si cartoful fiert si pasat.
Se incorporeaza ouale batute cu scortisoara, sare si piper. Se aromatizeaza cu patrunjel si se lasa la rece minimum o ora. Cu palmele umezite in ulei se modeleaza chiftele mai mari. La un capat, se baga cate un bat de frigaruie, sau pentru efect cate un bat de scortisoara. Aseaza-le intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptor la foc moderat 45 minute. Se pot face si pe gratar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu