Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

joi, 11 august 2011

Secretele condimentelor


Cum folosesti condimentele:
Fierberea indelungata a condimentelor poate duce la pierderea aromelor sau la o aromare prea puternica, in unele cazuri. In cazul mancarurilor a caror preparare dureaza mai mult, precum supele sau ciorbele, adauga plantele aromate sau condimentele cu cel putin o ora inainte de servire. Pentru rezultate mai bune, macina sau toaca (dupa caz) plantele sau condimentele chiar inainte de a le pune in farfurie. In cazul felurilor de mancare care se prepara rapid, adauga condimentele uscate la inceputul prepararii.

Condimentele si verdeturile prospete se adauga la sfarsitul prepararii.
Nu folosi mai mult de trei condimente la un preparat, cu exceptia cazului in care reteta iti cere asta.

Pastrarea condimentelor si a plantelor aromate:
Pastreaza condimentele in locuri racoroase, intunecoase si uscate. Umiditatea si lumina puternica duc la pierderea aromelor si la deteriorarea condimentelor. Foloseste borcane de mici dimensiuni sau recipiente din plastic care se inchid ermetic. Daca sunt pastrate adecvat, plantele uscate si condimentele macinate isi pastreaza aromele timp de un an.

Condimentele nemacinate (piper boabe, ienibahar, etc.) se pot pastra intre trei si cinci ani. Daca vrei sa pastrezi cantitati mai mari de plante proaspete (leustean, patrunjel, marar, frunze de telina, etc), pune-le in congelator, in recipiente perfect izolate.
Nu pastra plantele uscate in apropierea unor surse de umiditate, precum chiuveta, masina de spalat vase, filtrul de cafea, etc. Din cauza nivelului ridicat al umiditatii, evita depozitarea plantelor uscate in frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu