Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

miercuri, 10 august 2011

Dulceata de dovlecei, caise si ghimbir

Ingrediente:

1  kg dovlecei,decojiti,fara seminte,taiati cuburi de 3 cm
1  kg zahar
225 g caise uscate
2 linguri pudra ghimbir
Sucul de la 4 lamai

Asezi dovleceii si zaharul in bol nemetalic. Acoperi cu un prosop curat si lasi 2-3 ore.
Pui dovleceii si sucul lor in oala cu ghimbir si caise. Aduci la fiert, la foc mic, amesteci ocazional sa se dizolve zaharul.
Adaugi sucul lamailor, reduci focul. Fierbi la foc mic aproximativ 1 ora pana dovleceii sunt translucizi si siropul e gros.
Pui in borcane sterilizate,acoperi pana se racesc si sigilezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu