Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

sâmbătă, 13 august 2011

Coffe break


Daca folosim cateva ingrediente speciale, putem transforma orice cafea intr-o bautura festiva. Credinta comuna despre cafea este ca dateaza din Orientul Mijlociu de foarte mult timp. Acolo oamenii au inceput sa experimenteze pentru prima data cu adaugarea de condimente (cum ar fi scortisoara, cuisoare si nucsoara) direct in cafea. Probabil, aceste cafele aromate timpurii au fost primele cafele gourmet.

Cafea cu aroma de vanilie si portocala

Ingrediente:
  • 200 ml cafea proaspat fiarta
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • 2 lingurite lichior de portocale
  • 50 ml de frisca (batuta spuma)
Amestecati cafeaua, zaharul vanilat si lichiorul de portocale intr-un pahar inalt.
Ornati cu frisca si decorati cu putina coaja de portocala.





Brulot

Ingrediente:
  • 4 cesti de espresso lung
  • 1 paharel de brandy
  • 4 lingurite de zahar
  • Coji rase de lamaie si de portocala

Mod de preparare::

Fierbeti brandy-ul 2 minute impreuna cu zaharul si cojile de citrice rase.
Flambati si adaugati continutul peste cafea.
Serviti imediat.

Cafea caramel

Adăugaţi o legendă
Ingrediente:
  • 6 lingurite cafea
  • 5 cesti cu apa
  • jumatate ceasca topping de caramel
  • frisca
  • bucatele de ciocolata
Mod de preparare:
Se face cafeaua (preferabil la filtru) din cafea, apa si topping de caramel. Nu se adauga zahar deoarece toppingul este foarte dulce.
Se orneaza cu frisca si bucatele de ciocolata.






Cafea vieneza

Ingrediente:
  • doua treimi de ceasca de cafea macinata
  • o lingurita de scortisoara praf
  • un sfert de ceasca de zahar
  • sase cani de apa
  • lapte (optional)
  • baton de scortisoara (pentru ornat)
Mod de preparare:

Se pun in filtru:cafeaua, zaharul, scortisoara macinata si apa.
Se poate orna cu un bat de scortisoara si se poate servi si cu lapte, dupa preferinte.

Cafea cu scortisoara si piper

Ingrediente:
  • cafea,
  • boabe de piper negru,
  • scortisoara,
  • piper alb, negru sau rosu
Mod de preparare:
La 8 doze (parti) de cafea, se adauga o jumatate doza piper si o jumatate doza scortisoara. Se prepara amestecul in acelasi mod in care va faceti cafeaua in mod obisnuit.
Cand se pune cafeaua in cesti se foloseste un filtru, astfel incat sa nu ajunga in ceasca de cafea zat sau resturi de piper si scortisoara.
Se poate orna cu frisca si scortisoara, dupa preferinte.


Cappucino cu votka


Ingrediente:
  • 30 ml vodka,
  • 30 ml lichior de cafea,
  • 50 ml frisca,
  • Gheata
Mod de preparare:
Se pun ingredientele intr-un shaker si se agita bine. Se toarna intr-un pahar de cocktail si se serveste rece cu cuburi de gheata.


Cafea cu gheata si lichior

Ingrediente:
  • 2 cescute de cafea
  • 1 pahar mic de lichor (crema ar fii mai indicat)
  • gheata
  • 2 lingurite zahar
  • coaja de lamaie rasa
 Mod de preparare:

Se amesteca bine ingredientele (mai putin gheata).
Daca folositi gheata rasa se poate amesteca si ea de la inceput. Daca aveti cuburi, puneti in pahar cuburile de gheata (in functie de cat de rece vreti sa fie bautura), apoi turnati cafeaua obtinuta anterior.
Se poate orna cu frisca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu