Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

duminică, 21 august 2011

Saramura de peste la gratar


Ingrediente:
2 kg peste
4 ardei grasi
5 rosii
2 ardei iuti
1 capatana usturoi
1 legatura patrunjel
100 ml ulei
200 gr otet
2 linguri bulion

Preparare:
Pestele se curata, se portioneaza(dupa preferinta), se pune pe gratarul uns cu o ceapa taiata in doua.
Legumele(ardeii taiati felii subtiri, rosiile taiate cubulete, ardeii iuti taiati fasii) se calesc intr-un ceaun cu trei linguri ulei, se stung cu 1l apa amestefcata cu otetul. Se adauga usturoiul batut maioneza, patrunjelul pe jumatate tocat si bulionul si se lasa la foc mediu pentru 30 minute.
Se lasa la racorit 10 minute.
Se pune pestele pe un platou cu peretii inalti si se toarna saramura calduta(nu fierbinte) peste el. Se acopera si se lasa asa 10-20 minute pentru a se amesteca aromele.
Noi l-am servit alaturi de ciupercute la gratar si...mititei :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu