Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

miercuri, 10 august 2011

Unt de arahide



Se poate face din orice tip de alune: arahide, caju, alune de padure, migdale etc, evident, fiecare varianta cu o aroma usor diferita.
Untul poate fi folosit pentru a face copiilor sandwichuri: cu dulceata, cu banane, cu ciocolata... Sau il puteti folosi in deserturi. Este o varianta mai sanatoasa a celui din supermarket.

Ingrediente

250 gr alune (de orice fel, neprajite si fara coaja, eu am pus caju)
1 varf cutit sare
1 lingurita ulei

Preparare

1. Optional, alunele se pot praji usor fie intr-o tigaie fara ados de grasime, fie in cuptor.
2. Se pun alunele si sarea in robotel si se mixeaza bine pana alunele se lipesc de marginea vasului si lama nu le mai amesteca. Opriti robotul si cu o lingura dezlipiti alunele si le impingeti catre centrul vasului.
3. Turnati uleiul si porniti iar robotul. La inceput va parea ca alunele se aduna ca o mingiuca in robot, dar apoi se vor desface si incep sa se faca pasta. Mai mixati putin, pana obtineti o consistenta cremoasa.
4. Se pastreaza in borcan, la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu