Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

vineri, 19 august 2011

Compot de corcoduse





Ingrediente:
1 l apa 
250 g zahar
corcoduse galbene sau rosii


Preparare

Se folosesc corcoduse de culoare galben sau rosu intens, coapte, cu pulpa tare.
 

1. Pentru servire imediata:

Fructele se curata de codite, frunzulite si se spala.
Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul(cca 10 minute), dupa care se adauga corcodusele si se fierb la foc mic pana da in clocot. Dupa gust se poate adauga zeama de lamaie, scortisoara, ghimbir sau vanilie. Se serveste rece.

2. Pentru toamna - iarna:

Fructele se curata de codite, frunzulite se spala si se aseaza in borcane neinghesuite.
Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul (cca 10 minute), dupa care
siropul caldut se pune peste fructe in borcane, iar acestea se inchid ermetic si se sterilizeaza 20-25 de minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa. Borcanele se invelesc in hartii, iar apa se adauga pana aproape de marginea capacelor. 

Se lasa sa se raceasca pana a doua zi, dupa care se scot din apa, se sterg, se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu