Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

sâmbătă, 20 august 2011

Calatorie culinara...Turcia

Musaca de vinete

Ingrediente:
1 kg vinete
1 kg carne tocata
2 cepe
2 rosii
300g cascaval
3 lg smantana
1lg pasta tomate
Sare
Piper
Patrunjel
50 ml ulei masline

Preparare:
Se spala vinetele, se sterg cu un servetel, se taie in felii mai groase si se rumenesc in ulei. Se scot pe o hartie absorbanta.
In uleiul ramas, se caleste ceapa, se adauga carnea si se lasa la inabusit. Din cand in cand, se stropeste cu putina apa calda sau supa de carne. Spre final se pune pasta de tomate, rosiil;e decojite si zdrobite, sare si piper.
Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei/unt, se aseaza un strat de felii vinete, apoi amestecul de carne si iar vinete. Deasupra se rade cascaval si se intinde usor smantana. Se lasa la cuptor la foc moderat 40-50 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu