Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

luni, 24 octombrie 2011

Dulce de leche cheesecake

Ingrediente:

1 pachet de biscuiti simpli (200 gr)
100 gr unt topit

500 g cream cheese Philadelphia la temperatura camerei
2 oua
600 gr dulce de leche

200 gr smantana

aprox 30 gr ciocolata
1 lingura lapte sau frisca lichida (optional)
1 lingura unt

Se incinge cuptorul la 150 grade Celsius.

Biscuitii se zdrobesc foarte bine si se amesteca bine folosind o furculita cu untul topit. Se imparte uniform pe fundul tavii. Folosind un pahar cu fundul plat se apasa, uniformizand stratul. Se baga in frigider.

Se bate crema de branza pana cand este uniforma, se adauga ouale pe rand, batand dupa fiecare. Se incorporeaza bine smantana, apoi dulce de leche. Se toarna uniform peste crusta si se baga in cuptorul incins pentru 45 minute.

Cand se scoate, se pregateste siropul de ciocolata: se topeste pe bain-marie ciocolata cu frisca lichida, se adauga untul si se da deoparte, mestecand pana cand untul este topit. Cu lingura se fac modele de ciocolata peste toata prajitura. Se lasa sa se raceasca bine si se da la rece pentru 8 ore sau peste noapte. Se taie bucatele cu un cutit ascutit bagat in apa fierbinte si sters dupa fiecare taietura.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu