4 oua
200 g unt
100 g zahar
100 ml lapte
300 g faina
1 praf de copt
esenta de vanilie
5 caramele (60 g)
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine pufos ca o crema. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare(pentru a evita sa se taie crema, inainte de a pune galbenusurile puneti o lingurita de faina si amestecati bine). Faina o amestecam cu praful de copt si o incorporam in crema de unt, alternand cu laptele.
Separat albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in reprize, in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus cu o spatula. La sfarsit, punem si caramelele taiate bucatele.
Turnam aluatul in formele de briose si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc si se desprind usor de marginea formei. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
Pentru crema:
200 g unt
400 g dulce de leche
Untul usor topit il mixam pana se incheaga si devine pufos ca o crema, apoi adaugam treptat din dulce de leche, pana se termina.
Punem crema intr-un posh si ornam dupa preferinta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu