Taiati un morcov si o ceapa.
Caliti-le intr-o lingura de ulei.
Adaugati peste un pumn de zarzavat concelat sau proaspat taiat.
Adaugati cateva bucati de costita sau scarita afumata.
Pasati trei rosii si adaugati-le in ceaun.
Spalati fasolea bine, in mai multe ape.
Adaugati boabele de fasole in ceaun.
Completati cu apa.
Condimentati cu sare, piper si un buquet garni format din cateva ramurele de cimbru. Va recomand sincer sa nu mai folositi amestecuri de condimente din comert, deoarece conform specialistilor acestea ar fi vinovate de foarte multe afectiuni printre care cea mai comuna este cancerul. Cu foarte putin efort puteti da savoare mancarurilor cu propriile mixuri de condimente homemade.
Lasati sa fiarba la foc mic cam 45 de min, completant cu apa fierbinte din cand in cand. LA final aruncati buchetelul de cimbru si serviti fierbinte alaturi de muraturi.
Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu