Ingrediente blat:
100 g făină
50 g smantana
200 g seminţe de mac,
praf de copt ½ pachet
4 gălbenuşuri
4 albusuri
130 g de zahăr
180 g unt
3 linguri de rom
coaja lamaie
125 ml de cafea
miere
migdale
Pentru cremă:
250 ml frisca lichida
60 g de zahăr pudră
gelatina 1 ½ plicuri
sucul de la doua lamai
coaja rasa de la o lamaie
250 ml iaurt
Mod de preparare:
Blat:
Bateti tare albusurile de ou.
Se bat galbenusurile cu zaharul si untul pana devin cremoase.
Adaugati făina amestecată cu praful de copt. Se adauga si semintele de mac si se amesteca usor. Adaugati smantana si albusurile spuma.
Coaceti intr-un vas tapetat cu hartie de pergament, in cuptorul preincalzit la 160 grade pt 30-35 minute. Lasati blatul pe un gratar la racit, dupa care il taiati in doua.
Crema:
Se bate frisca cu zaharul. Se adauga iaurtul si zeama de lamaie. Adaugati coaja de maie si amestecati. La final adaugati si gelatina dizolvata la bain marie conform cu instructiunile de pe plic.
Asamblare:
In tava cu inel detasabil, se pune la baza partea de sus a blatului. Se unge blatul cu miere lichida(sau incalzita), se presara migdale maruntite la blender sau fulgi de migdale.
Se pune toata crema si se da la rece 1/2 ora pentru a se intari putin. Se scoate tortul, se aseaza deasupra blatul, cu partea neteda in sus. Se unge cu miere si se presara din nou migdale.
Se da la frigider 2 ore inainte de servire.
Este o prajitura fina si deosebita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu