Ingrediente:
mere (1 1/2 kg),
zahar (4-5 linguri),
unt (150 g),
scortisoara,
coaja de lamaie.
Preparare:
Se curata merele de coaja, se rad pe partea mare a razatoarei, se amesteca cu zaharul si se calesc la foc potrivit.
Dupa ce merele s-au inmuiat si zeama a scazut, se aromatizeaza cu scortisoara si coaja de lamiie, se lasa sa se raceasca.
Se intinde foaia de strudel, se unge cu unt topit , se aseaza merele pe deasupra, intinzandu-le cu cutitul si avand grija ca stratul sa fie la fel de gros pe toata foaia.
Se taie aceasta foaie in doua sau trei fisii, dupa lungimea tavii. Se stropeste stratul de mere cu unt, apoi se infasoara fiecare fisie, formand doua sau trei suluri.
Se unge tava cu unt, se aseaza sulurile cu o mica distanta intre ele, se stropesc din nou cu grasime si se coc in cuptor, la foc potrivit, timp de o ora.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu