Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...
duminică, 30 octombrie 2011
Lasagne
Ingrediente:
foi lasagne
sos blognese
sos bechamel
Mod de preparare:
Se prepara sosurile Bechamel si bolognese.
Asamblare:
Se asambleaza in tava astfel:
Sos bechamel/foi lasagne/sos bolognese/sos bechamel, s.a.m.d. pana se termina ingredientele.
Se unge tava cu un strat de sos bechamel, un strat de foi lasagne inmuiate in apa clocotita pentru 2 minute, un strat de sos bolognese peste care se intinde din nou un strat de sos bechamel. Se continua asezarea pe straturi. Peste fiecare strat se presara parmezan.
Deasupra(ultimul strat) se toarna sos bechamel si cateva bucati de unt.
Se imbraca intr-o folie de aluminiu si se dau la cuptorul incalzit la 170 grade, 25 de min. Se indeparteaza folia si se mai da la cuptor pentru 10 minute.
Sos Bechamel:
4 lg unt
4 lg faina
1/2 l lapte
1 lg parmezan
nucsoara
piper macinat
sare
Mod de preparare:
Se pune untul la topit intr-o cratita. Se adauga faina si se amesteca bine. Se stinge cu lapte, putin cate putin si se amesteca continuu pentru a nu face cocoloase.
Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara. Deasupra se presara parmezan.
Sos Bolognese:
400 g carne macinata
500 g rosii decojite(conserva de rosii in sos)
3 lg ulei
o ceapa
un morcov
2 catei usturoi tocati
piper, sare, salvie, rozmarin.
Mod de preparare:
Se prajesc ceapa, morcovul si usturoiul in uleiul incins.
Se adauga carnea si se lasa la prajit, apoi se adauga rosiile.
Se adauga doua polonice de apa calda sau supa de legume si se lasa pe foc 45 de minute, sau pana cand scade compozitia. Se condimenteaza.
Etichete:
carne macinata,
carne tocata,
faina,
foi lasagne,
lapte praf,
lasagne,
morcov,
nucsoara,
parmezan,
pasta rosii,
piper,
rosii decojite,
rozmarin,
salvie,
sos bechamel,
sos bolognese,
unt,
usturoi
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu