Mere caramelizate
12 mere mici, rosii sau verzi, orice soi
12 bastoane popsicle
4 căni de zahăr alb
1 1 / 4 cană cu apă
½ lingurita colorant alimentar roşu
Preparare:
Merele se spală şi se usucă. Introduceţi stick popsicle sau frigaruile în mere. Puneti fructele deoparte pe o tavă de copt căptuşita cu hârtie pergament si unsa cu foarte putin ulei.
Se amestecă zahărul şi apă într-o cratiţă mare la foc mediu. Se fierbe până când se ingroasa sosul ca la prepararea ciocolatei de casa.
Luati de pe foc şi adaugati colorant alimentar roşu cu grijă . Poate fi necesar să adăugaţi mai mult de ½ lingurita pana obtineti culoarea dorita.
Unul câte unul, scufundati cu grijă mere în amestecul de zahăr, rotiţi în aşa fel încât se scapati de exces su apoi le asezati din nou in tava. Se lasă să se răcească până când caramelul sa intarit complet.
Tips & Tricks
Merele de multe ori vin cu un strat de ceară, care va împiedica lipirea caramelului la suprafaţă. Pentru a elimina ceara, pur si simplu fierbe 6 cani de apa cu 1 lingura de otet alb. Introdu mere în amestec timp de 5 secunde şi apoi se usuca-le bine. Caramel se va lipi acum fara nici o problema.
În cazul în care amestecul de caramel devine prea tare în timpul procesului de scufundare, reîncălziti doar puţin la foc mediu şi continuati.
Serviti mere în forme cupcake din hartie colorata.
Folositi-va toata imaginatia cand decorati merele. Have fun!
sursa: http://www.recetin.com/manzanas-caramelizadas-%C2%BFesperaras-a-halloween.html
kinky:> o sa mananc si eu din astea...cu urmatoarea mea prietena:D
RăspundețiȘtergereDear bro' vezi ca si mama imi citeste blogul, deci nu mai vorbi de lucruri kinky :))). Nu stie multa engleza, dar se pricepe sa citeasca printre randuri :))).
RăspundețiȘtergereTe astept la colindat cu prietena ta si o sa vi le fac cadou ;)))