- 125 grame de făină (1 pahar)
- 2 ouă
- 120 ml lapte (o jumătate de pahar)
- 120 ml apă, apă minerală sau sifon (o jumătate de pahar)
- 30 grame unt topit (2 linguri)
- 2 linguriţe zahăr ( doar pentru umpluturi dulci)
- puţină sare (un sfert de linguriţă)
- câteva linguri de ulei pentru prăjit
Preparare:
- Amestecaţi ouale cu făina, într-un bol adânc, cu ajutorul unui tel. Adăugaţi treptat laptele şi apa. La final adăugaţi sarea şi untul şi amestecaţi până când obţineţi un aluat subţire şi cremos.
- Lăsaţi aluatul să se odihnescă 30 de minute.
- Încingeţi o tigaie – de preferinţă teflonată - la foc mediu. Ungeţi-o cu puţin ulei şi adăugaţi un polonic mic de aluat (un sfert de pahar). Rotiţi din încheietura mâinii, în sens circular, pentru ca aluatul să se distribuie uniform pe toată suprafaţa tigăii.
- După aproximativ 2 minute desprindeţi marginile clătitei cu ajutorul unei spatule şi întoarceţi-o. Coaceţi-o şi pe cealaltă parte timp de aproximativ un minut.
- Continuaţi la fel cu celelalte clătite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu