Ingrediente:
Pentru clatite:
250 gr faina alba
500 ml lapte
100 ml apa
2 oua
1 lgt zahar
1 praf de sare
Amestecam cu mixerul ouale cu zaharul si sarea. Adaugam treptat faina, subtiem din cand in cand cu lapte si apa pentreu a nu forma cocoloase. Repetam procedeul pana se termina ingredientele.
Incalzim o tigaie antiaderenta, o stropim cu ulei, iar cand acesta se incinge turnam cate un polonic din compozitie si rotim tigaia usor pana se formeza discul. Cand se rumenesc marginile intoracem clatita si o mai lasam cam 30 de secunde. Daca ies prea groase, compozitia se subtiaza cu putin lapte.
Pentru umplutura:
Dulce de leche
alune/nuci macinate
optional branzica
Se umplu clatitele fie cu un amestec de branzica cu alune, fie cu branzica amestecata cu dulce de leche fie doar cu dulce de leche.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu