Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

marți, 25 octombrie 2011

Mohnkuchen - origine germana



Ingrediente Aluat

500 g de făină
1 cub de drojdie - 40g
250 ml de lapte cald
50 g de zahăr
1 ou
1 vârf de cuţit de sare
Unt pentru uns

Ingrediente crema

 vanilie
1 l de lapte
150 g de griş
250 din seminte de mac
50 g de zahăr
2 oua
Coaja de la o lamaie
zahăr praf

Preparare:

Se prepară un aluat din făină, drojdie, lapte, zahăr, ouă şi sareUngeţi o tavă dreptunghiulară şi plasati aluatul  pe eaSe lasă aluatul sa se odihneasca pana isi dubleaza volumul.

Se fierbe laptele cu vanilia la foc mediu. Se ia de pe foc, se adauga grisul si se lasa la macerat. Se adaugă peste lapte şi seminţe de mac si se amesteca foarte usor. Se lasa deoaparte pana se răceşte amestecul.

Bateti spuma galbenusurile cu zaharul si coaja de lamaie. Se incorporeaza usor in amestecul de lapte si mac.
Bateti albusurile tare si adaugati-le in amestecul de mai sus.
Se acoperă aluatul cu aceasta crema, (se impatureste, sau nu) şi se coace timp de 40 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C . Inainte de servire, se presara cu zahar pudra. Apoi se taie în bucăţi şi se serveşte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu