Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Dieta

Jurnalul dietei: de la 80 de kg la 68 de kg in 60 de zile(si se putea si mai bine daca nu as fi trisat de cateva ori).
Obiectiv personal: 61 kg.
Doresc sa impartasesc acest regim si cu alte persoane: de la cei care au nevoie sa slabeasca un numar mare de kilograme pentru motive legate de sanatate pana la cei care doresc doar sa slabeasca 1-2 kilograme inainte de vacanta de vara. Am slabit cu dieta Dukan 12 kg in 2 luni, fara un efort exagerat si fara sa simt lipsa carbohidratilor. 
Dieta Dukan mi-a acaparat atentia la inceput pentru ca iti permite sa mananci absolut oricat doresti in cantitati nelimitate, desi grupele de alimente care pot fi consumate sunt destul de restranse.
Am tinut foarte multe diete ... de fapt inca din adolescenta sunt vesnic la dieta :). Multe diete au fost epuizante(de ex. cea cu supa de varza), altele ineficiente si majoritatea s-au finalizat prin abandon. Dieta dukan mi-a suras inca de la inceput pentru ca principiul de baza al ei este consumul de proteine. Al doilea motiv care mi-a petcetluit decizia sa il incerc este faptul ca Dieta Dukan ofera nu numai o modalitate de a pierde kilogramele ci si de a impiedica punerea greutatii la loc pentru tot restul vietii. Astfel, Dieta Dukan nu este un simplu regim ci un plan de slabire global care va invata ce trebuie sa faceti nu numai in faza de pierdere a greutatii ci pentru tot restul vietii. Un alt lucru interesant este ca odata ce te obisnuiesti cu acest principiu nu vei mai simti dorinta sa dai iama in carbohidrati...de fapt nu le vei mai simti lipsa deloc. 
 Dieta Dukan este compusa din patru etape succesive, fiecare la fel de importanta care trebuie umate cu exactitate absoluta:
Prima etapa a Dietei Dukan: Etapa de Atac
Doctorul Dukan a numit aceasta prima faza a planului “etapa de atac” deoarece consta in inceperea razboiului impotriva acelor kilograme care nu vor sa dispara. In aceasta faza se vor consuma doar proteine.
Etapa detaliata o gasiti aici.
A doua etapa a Dietei Dukan: Etapa de croaziera
In perioada de croaziera se alterneaza zile de regim cu doar proteine cu zile in care se consuma proteine + legume.
Etapa detaliata o gasiti aici.
A treia etapa a Dietei Dukan: Etapa de consolidare
Doctorul Dukan se refera la aceasta perioada ca si perioada de cea mai inalta vulnerabilitate a regimului. In aceste zile corpul are tendinta de a pune la loc kilogramele pierdute cu extrema usurinta. Etapa de consolidare dureaza fix 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut in decursul dietei.
Etapa detaliata o gasiti aici.
A patra si ultima etapa a Dietei Dukan: Etapa de stabilizare definitiva
Dupa 25 de ani de studii, Doctorul Dukan a determinat ca avem nevoie de un plan global de slabire care asigura nu doar pierderea kilogramelor ci mentinerea greutatii pentru tot restul vietii. In aceasta consta etapa definitiva de stabilizare. Stabilizarea se bazeaza pe trei masuri simple dar, ca si restul masurilor dietei Dukan, indispensabile. Aceste trei masuri sunt:
  1. O zi pe saptamana, joia, va fi pentru tot restul vietii o zi de atac. Adica in acea zi veti manca doar proteine exact ca si in perioada de atac;
  2. Miscare;
  3. 3 linguri de tarate de ovaz pe zi.
Etapa detaliata o gasiti aici.

Care este efectul consumului doar de proteine?
Toate speciile de animale, inclusiv omul, isi obtin nutritia din consumul celor trei nutrienti universali: lipide, glucide si proteine, in amestec. Dar, pentru fiecare specie amestecul ideal al acestora recomandat difera. In cazul omului, amestecul este de 5-3-2: adica 5 parti glucide, 3 parti lipide si 2 parti proteine. Astfel, atunci cand consumam acest amestec este cel mai usor pentru corpul nostru sa digereze si asimileze alimentele, adica sa se ingrase.
Singurul aliment indispensabil pentru functionarea organismului nostru sunt proteinele. Pe acest principiu a fost nascut regimul Dukan.