Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

marți, 19 noiembrie 2013

Tarta cu muulta ciocolata

Tarta cu muulta ciocolata



Blat:
2 galbenusuri ou
3 linguri zahar
200 gr unt
1 ½ cani faina alba
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si untul. Crema obtinuta se amesteca cu o cana jumatate de faina. Se obtine un aluat moale pe care sa il puteti manevra cu degetele. Se da la rece 30 minute, dupa care se intinde cu sucitorul in tava de copt. Inainte de a pune aluatul in cuptor preincalzit la 180 grade celsius, se inteapa cu o furculita pentru a nu se umfla. Se coace pentru 15 minute.
Crema:
2 galbenusuri oua
200 gr ciocolata neagra cu continut mare cacacao(minim 50%)
400 ml Smantana dulce(frisca lichida)
Ciocolata si smantana se topesc la foc mic intr-o oala cu  fund gros. Se amesteca constant pana se topeste ciocolata. Se da deoparte sa se racoreasca putin si apoi se adauga galbenusurile si se amesteca bine. Daca este prea amara crema se mai adauga zahar. Se toarma crema in aluatul de tarta si se coace la 180 grade celsius pana se intareste umplutura.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu