Toti bucatarii trebuie sa fie bine informati asupra temperaturilor optime pentru prepararea diverselor categorii de alimente. Va ofer in continuare o lista de unde sa va inspirati la prepararea felurilor de mancare preferate:
- Carnea de vita si de miel se prepara la 125 de grade, daca se doreste o friptura in sange, la 130 pentru o carne suculenta sau la 145 de grade daca se doreste carnea mai bine fripta;
- Carnea de pasare se gateste de obicei la 165 de grade;
- Carnea de peste se prepara cel mai bine la 130-135 grade;
- Carnea de porc se poate gati la temperaturi pornind de la minimum 140 de grade si pana la 160-170 de grade, in functie de cat de suculenta se doreste la final;
- Legumele se gatesc de obicei la 175 de grade Celsius;
- Aluaturile se gatesc la 180-220 de grade Celsius, in functie de specificul retetei culinare;
- Alte alimente se gatesc la temperaturile indicate de reteta culinara sau maestrii bucatari, in functie de consistenta lor si gradul de prezervare a nutrimentelor.
O buna dozare a temperaturilor la gatit va garanta intotdeauna succesul retetelor culinare, iar daca timpii de executie sunt si acestia bine indicati nu pot aparea deloc erori pe durata gatitului. Trebuie insa cunoscute la perfectie caracteristicile tehnice ale masinii dumneavoastra de gatit si utilizate doar recipiente de calitate pentru a nu avea surprize neplacute.
va doresc distractie placuta..in bucatarie.
Sa aveti o zi minunata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu