Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

vineri, 30 decembrie 2011

Meniu pentru Revelion 2012



Noul an se apropie cu pasi repezi de usile noastre. Cu toate ca astept cu nerabdare provocarile noului an si emotia pe care mi-o ofera de fiecare data un nou inceput, vreau sa marchez culinar acest sfarsit de an :). 
A fost un an greu pentru intreaga mea familie si imi doresc din tot sufletul sa aduc putin "dulce" gustului amar care ne-a incercat in 2010.




Anul acesta am de pregatit doar un meniu pentru 5 persoane, dar provocarea tot mare ramane :).


Incep cu dulciurile pentru ca ele sunt si vor ramane pasiunea mea :):


1. Rafaello - sunt fine, albe si cu muuult cocos
2. Cookies ninse - pentru ca au fost vedetele Craciunului
3. Tortul cu mac - l-am incercat si la craciun cu mici modificari si a fost minunat...aspectuos, delicios si inedit!


Pentru aperitive m-am gandit la:
1. Rosii umplute cu crema de branzica
2. Rulada cu boia si branza
3. Briose aperitiv
4. Salata de pui cu porumb - pentru ca e mai usoara decat salata beuf
5. Pachetele cu lipii


Pentru felul principal am un muschiulet de purcelus pe care il voi scoate astazi de la congelator si il voi lasa pana maine seara la marinat. Va iesi un deliciu de fripturica. Trebuie sa ma gandesc la o garnitura mai deosebita.


Pentru o friptura reusita de revelion va recomand si urmatoarele articole:
1. Temperaturile la gatit
2. Avantajele folosirii vasului roman de lut la gatit
3. Bouquet garni
4. Condimente pentru fripturi delicioase
5. Fripturile - vedetele sarbatorilor 


As vrea sa prepar si o bautura mai speciala...dar cum nu am pregatit niciodata punch sau ceva din aceasta familie....as avea nevoie de ajutorul vostru. Aveti ceva idei? Ati gasit ceva special pe blogurile prietenelor gospodine?


Va doresc din tot sufletul pentru anul nou ce vine "Cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune!". 
La multi ani!

2 comentarii: