Ingrediente rulada:
3 oua
100 ml apa fiarta
50 g amidon
150 g faina
1 lingurita boia de ardei(eu am folosit dulce)
1-2 lg pasta de tomate
60 g unt topit
sare
1 lingurita praf de copt
Ingrediente crema branza:
200 g de branza
1-2 lg smantana
2 fire ceapa verde
1 lg. patrunjel tocat
1 catel mic de usturoi
sare, piper
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Intr-un castron, se bat cu mixerul cele 3 galbenusuri cu 100 ml de apa fiarta, turnanad treptat. Faina, amidonul de porumb si praful de copt se amesteca si se cern. Se adauga peste galbenusuri, alternand cu untul topit.
Se adauga boia de ardei si pasta de rosii, pana capata o culoare rosiatica.
Apoi se incorporeaza usor si albusurile de ou.
Se pregateste o tava pe care se pune hartie de copt si se intinde aluatul. Se coace 8-10 minute in cuptorul preincalzit la 175 grade C.
Se scoate blatul si se ruleaza pe un servet. Se lasa la racorit.
Intre timp se amesteca branza, firele de ceapa verde tocata marunt, patrunjelul tocat si usturoiul. In functie de consistenta branzei, daca este nevoie se adauga si putina smantana.
Se amesteca totul si se pune umplutura peste aluat, apoi se ruleaza.
Se da la rece pentru cel putin 1 ora inainte de servire.
Pofta buna si un revelion minunat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu