Ingrediente:
200 g cuscus
2 lg ulei
1 ceapa
zarzavat
2 cartofi
2 catei usturoi
100 ml pulpa rosii
1 l supa de carne
sare, piper
Pentru perisoare:
250 g carne de vita tocata
1 ceapa mica
1 felie de paine inmuiata in apa
1 ou
sare, piper
Mod de preparare:
1. Se amesteca bine carnea tocata cu ceapa taiata marunt, painea, oul, sarea si piperul.
Din compozitia obtinuta se formeaza perisoare mici, care se fierb in apa cu sare.
Cand sunt fierte, se scot cu spumiera si se pastreaza calde.
2. Separat, se curata ceapa, usturoiul, cartofii, se taie dupa preferinta si se calesc in uleiul incins.
Se adauga zarzavatul si doua linguri de apa.
Cand legumele s-au inmuiat, se adauga jumatate din supa de carne, perisoarele si se lasa sa fiarba impreuna la foc mediu 20 de minute.
3. Se adauga pulpa de rosii, cuscusul, restul de supa, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba, la foc mic inca 15 minute.
Se ia vasul de pe foc si se lasa inca 10 minute inainte de a servi, pana se umfla bine cuscusul.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu