Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

duminică, 4 decembrie 2011

Tort olandez cu blat fraged, visine si multa frisca



Ingrediente:
200 gr biscuiti
100 gr unt topit
300 gr visine
4 linguri zahar
1 lg amidon
400 gr frisca
1 plic zahar vanilat
2 plicuri de gelatina


Mod de preparare:
Se sfarma biscuitii, se amesteca cu untul si se intind cu mana usor in tava cu inel detasabil.





Se da la frigider 30 minute.
Se curata visinile(eu am folosit congelate) si se presara peste ele 4 lg de zahar.
Se topeste gelatina la bain marie conform cu instructiunile de pe plic.
Se bate frisca bine si se adauga gelatina racita intre timp.
Se toarna frisca peste blatul de biscuiti si se da la rece pentru inca 30 de minute.


Se pun visinile pe foc, amestecandu-se usor.


Se adauga amidonul dizolvat in putina apa si se amesteca bine. Daca glazura de visine nu se leaga ca intr-o budinca moale, se adauga si un plic de Tort jelee sau un plic de gelatina dizolvat conform cu instructiunile de pe ambalaj . Se amesteca bine si se ia de pe foc si se lasa maxim 10 minute la racorit.
Visinile se distribuie uniform peste frisca usor intarita intre timp.


Se lasa la frigider cel putin 2 ore inainte de a servi.


Pofta buna!

Truc:
  • Daca nu aveti frisca lichida, puteti folosi si pliculete cu praf de frisca pe care le bateti cu 300 ml smantana si 100 ml iaurt.
  • In crema puteti adauga dupa gust dulceata de mure, fructe de padure, capsune sau fructe din compot(pe acestea le adaugati pur si simplu in crema la final fara sa amestecati cu mixerul).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu