Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

marți, 20 decembrie 2011

Choux a la creme





Ingrediente:
Aluat
100 gr faina
85 gr unt
200 ml apa
3 oua
un praf de sare 


Crema:
300 ml lapte
1/2 pastaie vanilie
125 gr zahar
3 oua
1 lingura amidon
300 ml frisca lichida


Mod de preparare:
Aluatul:
Aluatul este foarte simpu de facut si se foloseste atat pentru choux-uri, cat si pentru eclere si profiterol. 
Intr-o craticioara punem la fiert apa cu sarea si cu untul.
Cand a inceput sa fiarba tragem de pe foc si adaugam toata faina, deodata.


Amestecam repede pana obtinem o pasta omogena. 




Lasam compozitia sa se racoreasca 10 minute. 
Ouale se amesteca in compozitie pe rand, amestecand bine dupa fiecare, pana cand compozitia devine lucioasa si omogena. 








Tapetam o tava cu hartie de copt. 
Luam din compozitie cu lingurita si punem gramajoare de aluat lasand distanta de 4 cm intre ele. Dati la cuptor pentru 10 minute la temperatura de 220 de grace C, dupa care reduceti flacara si lasati la foc mic inca 20 minute. 




Choux-urile vor creste frumos si vor deveni goale pe dinauntru. 
Nu  deschideti usa cuptorului in primele 20 de minute. 
Cand sub gata coapte, le scoateti si le lasati la racit pe un gratar metalic. 


Crema:
Pentru crema de vanilie am pus pe foc laptele cu vanilia si am lasat pana a atins punctul de fierbere, dupa care l-am lasat la racorit. 
Intr-un bol mixati ouale cu cele 125 gr zahar, dupa care adaugati laptele si mixati inca putin. Puneti totul pe foc amestecand continuu pana ce crema de oua a inceput sa capee consistenta si sa se ingroase. 
Adaugati amidonul si amestecati pana cand devine o crema spumoasa si groasa. Lasati-o sa se raceasca de tot. Dupa ce s-a racit amestecati-o cu frisca batuta.


Asamblare:
Se ia fiecare choux, se taie in doua, obtinand un capac de aluat care va forma palariuta choux-ului.  
Golul format se va  umple cu crema de vanilie si se acopera cu palariuta de aluat. Se pudreaza cu zahar pudra sau se acopera cu glazura de ciocolata.  


Pofta buna!

2 comentarii:

  1. super delicioase ♥
    bine te-am gasit draga mea! Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Emily!
    Bine te-am gasit si eu. Iti doresc un nou an plin de bucurii si realizari si "Prajituri fericite" :D.
    Hugs & kisses,
    Alina.

    RăspundețiȘtergere