Ingrediente:
un cozonac, sau felii ramase....in orice forma, dar cozonac sa fie :)
1 pachet unt la temperatura camerei
200 gr zahar
500 g lapte
3 lg unt
3lg faina
cafea indulcita pentru insiropat
Preparare:
Se curata cozonacum de coaja:
Se taie in felii pe lungime sai pe latime:
Se insiropeaza cu putina cafea:
Se pun intr-o craticioara 3 lg unt si se lasa sa se topeasca. Se adauga cele trei linguri de faina si se amesteca bine pana se aduna ca un aluat. Se stinge cu laptele si se amesteca continuu pana nu mai sunt cocoloase deloc. Se lasa la racorit:
Crema2:
Se bate untul cu zaharul spuma.
Se amesteca cele doua creme:
Se intinde crema peste feliile de cozonac:
La final ornati cu nuci, ciocolata sau orice aveti la indemana:
Gustos!
Pofta buna!
Asta-i ca berea la metru.. mananci/bei si tot mai vrei ;) Te pup
RăspundețiȘtergereCam asa e Antonina!!! Doar ca nu te trezesti mahmura a doua zi :)))
Ștergeresi eu ce ma fac cu pofta de tort?:d arata foarte bine si cred ca si gustul e pe masura
RăspundețiȘtergereO idee excelenta, imi place! O zi cat mai buna!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru aprecieri! :)
RăspundețiȘtergereVa doresc o zi minunata si putintica zapada!
La Iasi e totul imbracat in alb. Superb! :D