Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Tort la metru

Ce faceti cu cozonacul care nu se mananca? Eu nu sunt mare fac al acestui preparat...cand eram mica mancam doar ciocolata din mijloc...si mama intotdeauna se plangea ca se strica cozonacul si nu-l mananca nimeni. Asa s-a nascut la noi in casa "Tortul la metru" :).

Ingrediente:
un cozonac, sau felii ramase....in orice forma, dar cozonac sa fie :)
1 pachet unt la temperatura camerei
200 gr zahar
500 g lapte
3 lg unt
3lg faina
cafea indulcita pentru insiropat

Preparare:
Se curata cozonacum de coaja:

 Se taie in felii pe lungime sai pe latime:

Se insiropeaza cu putina cafea:
 Crema1:
Se pun intr-o craticioara 3 lg unt si se lasa sa se topeasca. Se adauga cele trei linguri de faina si se amesteca bine pana se aduna ca un aluat. Se stinge cu laptele si se amesteca continuu pana nu mai sunt cocoloase deloc. Se lasa la racorit:
Crema2:
Se bate untul cu zaharul spuma.



Se amesteca cele doua creme:
Se intinde crema peste feliile de cozonac:

La final ornati cu nuci, ciocolata sau orice aveti la indemana:



Gustos!
Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Asta-i ca berea la metru.. mananci/bei si tot mai vrei ;) Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cam asa e Antonina!!! Doar ca nu te trezesti mahmura a doua zi :)))

      Ștergere
  2. si eu ce ma fac cu pofta de tort?:d arata foarte bine si cred ca si gustul e pe masura

    RăspundețiȘtergere
  3. O idee excelenta, imi place! O zi cat mai buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru aprecieri! :)
    Va doresc o zi minunata si putintica zapada!
    La Iasi e totul imbracat in alb. Superb! :D

    RăspundețiȘtergere