Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

duminică, 21 august 2011

Prajitura cu cafea


Ingrediente:
Blat:
4 oua
100 gr zahar
4 lg cafea proaspat macinata
5 lg faina
100 gr margarina
2 pliculete zahar vanilat
Crema:
1 pachet margarina
100 gr zahar pudra
2 lg smantana dulce
150 gr ciocolata alba
esenta de vanilie
Sirop:
100 gr zahar pudra
2-3 cescute espresso

Preparare:
Blatul:
Pune la fiert cafeaua si zaharul.
Bate albusurile spuma si adauga siropul de cafea fierbinte.
Freaca margarina cu galbenusurile si zaharul vanilat si adauga-le peste spuma de mai sus. adauga faina in ploaie.
Toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata si da la cuptorul incins la 175 grade pentru 30 minute.


Crema:
Se bate spuma margarina cu zaharul si esenta de vanilie.
Se topeste pe baie de aburi ciocolata alta cu 2 lg smantana si se incorporeaza treptat in crema de margarina.


Asamblare:
Taie blatul in doua, insiropeaza-l cu siropul de cafea. intinde jumatate din crema pe primul blat, aseaza al doilea blat peste si intinde restul de crema. se lasa la rece 2 ore, dupa care se orneaza cu cu fulgi de ciocolata si se portioneaza.

3 comentarii:

  1. cred ca ati uitat ceva ,nu se poate fierbe cafeaua cu zaharul...e nevoie de apa....cata ??? la apreciere....daca bati albusele prima data si le lasi pana bati din nou galbenusele cu zaharul nu pre le place, se lasa, cred ca mai bine invers...altfel pare buna va mai spun dupa ce o prepar...aaaaaaaaaa

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau, chiar nu imi amintesc cantitatea exacta de apa :(. a fost o reteta inventata pe moment undeva anul trecut in vara. Oricum, trebuie sa fie un sirop legat, deci `cred ca undeva la 100 ml ar fi suficient. Daca va place gustul puternic al cafelei in prajitura, inainte de a adauga faina puteti pune si doua linguri de cafea macinata direct in compozitie. Eu am gatit o reteta asemanatoare si mi-a placut mult ideea asta si gustul puternic de cafea.

    RăspundețiȘtergere
  3. De sarbatori va recomand cu drag reteta asta: http://dulcesausarat.blogspot.ro/2011/08/cookies-cu-scortisoara-ghimbir-si.html
    eu o gatesc pentru colindatori si musafiri. sunt deliciosi.

    RăspundețiȘtergere