Ingrediente:
-2 oua
-1 pachet margarina sau unt
-o cana de lapte sau 200 g smantana 20%grasime
- 700 gr. branza sarata
-chimen
-o lingurita de sare (dupa gust)
-faina cat cuprinde ( cam 1 kg )
Prepapare:
Amesteca untul, faina impreuna cu sarea, ouale, smantana si branza pana rezulta un aluat potrivit de tare. Aluatul se pune pentru o ora la congelator.
Intinde o foaie groasa de un centimetru, unge bine foaia cu ou batut si taie aluatul in fasii late de un deget si lungi de patru-cinci centimetri. Presara deasupra seminte de mac si susan, rasuceste bastonasele(sau lasa-le asa, taiate mai late) si aseaza-le in tava pudrata cu faina. Coace saratelele la foc potrivit(170 grade) 25-35 de minute, in cuptorul bine incins.-2 oua
-1 pachet margarina sau unt
-o cana de lapte sau 200 g smantana 20%grasime
- 700 gr. branza sarata
-chimen
-o lingurita de sare (dupa gust)
-faina cat cuprinde ( cam 1 kg )
Prepapare:
Amesteca untul, faina impreuna cu sarea, ouale, smantana si branza pana rezulta un aluat potrivit de tare. Aluatul se pune pentru o ora la congelator.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu