Pentru perisoare:
- 100 - 120 g ficat proaspat, bine spalat si curatat
- un ou mic
- gris
- putin piper
- cateva frunze de patrunjel
Pentru ciorba :
- o ceapa medie
- un morcov
- 1 pastarnac
- o bucatica de telina
- 1 cartof mediu
- jumatate de ardei
- o rosie
- 2-3 linguri de ulei de masline
- patrunjel
- sare dupa gust
- optional bors
Morcovul, ardeiul si ceapa se curata si se taie. Se inabusa putin in 2-3 linguri de ulei, se stinge cu 2-3 linguri de apa si apoi se adauga restul de zarzavat taiat cubulete. Se adauga apa si se lasa la fiert. Cand legumele sunt apropape gata fierte ne apucam de perisoare.
Se pune o perisoara in ciorbica si se urmareste daca ramane inchegata sau nu. Daca se desface atunci mai trebuie adaugat gris. In momentul cand incep sa fiarba, perisoarele se vor ridica la suprafata. Lasam oala sa fiarba la foc mic pana cand perisoarele devin moi si pufoase. Ele sunt fierte atunci cand, in loc sa pluteasca la suprafata, se scufunda in ciorba. Dupa ce au fiert, perisoarele, peste ciorba care clocoteste se pun una-doua cani de apa rece. Astfel, ciorba se va domoli din fiert, iar perisoarele vor trece prin al doilea ciclu de fierbere devenind mai pufoase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu