Preparare :
Alegeti vinete potrivite ca marime, negre, lucioase si putin moi la apasare, inspre codita (inseamna ca sunt bine coapte)
Spalati-le si stergeti-le.
Coaceti-le pe plita de la soba de gatit sau pe o tabla pusa direct pe flacara ochiului de la aragaz.
Sau faceti ca mine:
1. intepati-le in mai multe locuri cu un ac gros de cusut, altfel au tendinta de a exploda. Puneti-le intr-o tava emailata si dati la mijlocul cuptorului, la foc potrivit, intorcandu-le mereu pana sunt coapte.
Lasati-le putin sa se racoresca, apoi curatati-le si puneti-le la scurs si racit, intr-o strecuratoare.
Lasati-le putin sa se racoresca, apoi curatati-le si puneti-le la scurs si racit, intr-o strecuratoare.
Portionati-le in pungi pentru congelator si eliminati cat mai mult aer din punga.
Daca aveti aparat de vidat si sigilat pungi, nu ezitati sa-l folositi.
Etichetati.
Dati la congelator unde se pot pastra pana la 12 luni.
Astfel conservate, vinetele se pot folosi la pregatirea salatei de vinete pe timp de iarna, decongelarea facandu-se in frigider.
Daca aveti aparat de vidat si sigilat pungi, nu ezitati sa-l folositi.
Etichetati.
Dati la congelator unde se pot pastra pana la 12 luni.
Astfel conservate, vinetele se pot folosi la pregatirea salatei de vinete pe timp de iarna, decongelarea facandu-se in frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu