Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

miercuri, 10 august 2011

Sos paste bolognez la congelator



Ingrediente:

Boia dulce
Piper
Delicat
2 Morcovi
2-3 cepe verzi
5 catei usturoi
1 pahar vin rosu
500 ml Suc rosii
1 kg carne tocata
Optional bacon taiat marunt


Preparare:
Se caleste ceapa tocata fin in ulei, apoi se adauga baconul macinat sau taiat cubulete mici. Taiem marunt 2-3 catei de usturoi si ii adaugam in tigaie.
Cand bacon-ul a capatat o culoare aurie se incorporeaza carnea tocata si se lasa putin la  prajit. Se stinge cu 1 pahar vin si lasati pana se evapora.  Adaugati morcovul ras sau taiat cubulete.
Se adauga sucul de rosii, apoi apa si sarea si se fierbe la foc mic cca 1-2 ore. Cu cat fierbe mai mult cu atat va fi mai bun.



Dupa adaugarea sucului de rosii trebuie doar sa il lasam la foc mic si sa amestecam din cand in cand. Cand se raceste, se pune  in recipiente de cca 300 g (necesarul pt a asezona 2-3 portii de pasta) se  da la congelator, unde se poate pastra pana la 3 luni. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu