Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

joi, 15 decembrie 2011

Prajitura pentru mosul(de post)



Raspund provocarii Amei cu o reteta culeasa de pe blogul unei alte Alinutze, blogul ce mi-a fost transmis pe mail in mare secret :D. Este o reteta de post, numai buna pentru serile racoroase...fara zapada deocamdata :(.

Imi cer scuze inca de pe acum pentru calitatea pozelor...in apararea mea pot spune ca nu am decat un telefon cu o camera mititica in dotare si nu imi ies intotdeauna cele mai bune poze :).

Reteta originala o gasiti aici:

Am adus mici modificari retetei originale:


  • am inlocuit ceaiul cu cafea asa cum ne sfatuia si Alina in reteta originala;
  • am redus cantitatile la jumatate pentru ca tava mea a fost muuult mai mica :);
  • gemul de prune ... a fost de cirese pentru ca atat am avut prin casa :);
  • bicarbonatul l-am inlocuit cu praf de copt pt ca nu prea imi place gustul lui in prajituri.
  • si nu in ultimul rand, am imbracat prajiturica la final intr-o glazura de la Decor pe baza de zahar pudra.


Si acum...varianta mea pentru Prajiturica Mosului:
Ingrediente:

1 cesca de cafea
1 ceasca de zahăr
1 ceasca de nuci,
7 linguri ulei,
5 linguri dulceata de cirese,
2 lingurițe praf de copt,
coaja de lamaie,
500 gr făină.


Amestecati praful de copt cu faina.
Puneti cafeaua intr-un vas inalt, adăugați nucile, zahărul, uleiul, dulceata și coaja de lămâie.








Adăugați făina, treptat și amestecați până obțineți un aluat de consistența celui pentru chec.



Turnați într-o tavă tapetata si coaceți cam 40 de minute la 175 grade C, în cuptorul preîncălzit.





Lăsați să se răcească pe un gratar.



Când este complet rece, turnati peste prajiturica o glazura de zahar(eu am optat pentru cea de la Decor).



Pofta buna si...Prajituri fericite!
Alina, Iti multumesc pentru inspiratie. 
PS: 
1. Alina, imi place la nebunie casuta din turta dulce pe care ai facut-o la Craciunul din 2010. Ai o reteta si cateva tips & Tricks pt realizarea ei? As vrea sa colorez putin Sarbatorile de anul acesta.
2. Ama, e criminala ghirlanda din turta dulce de pe fb. Daca am timp o sa o incerc si iti trimit poze cu realizarea mea ;). 


Hugs & kisses,
Alina.

4 comentarii:

  1. Foarte bine arata!
    Imi plac schimbarile pe care le-ai facut ;)
    Sper totusi sa ai curaj sa o faci si in varianta cu ceai - are o aroma deosebita in functie de ceaiul folosit!
    Ma bucur ca te-am inspirat :)
    Cu siguranta si Mosului i-a placut :))
    Sarbatori cu bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta voi incerca si cu ceai...si cu gem de prune :)
    Sarbatori si prajituri fericite.
    Hugs,
    Alina.

    RăspundețiȘtergere
  3. pare atat de bun, parfumat si cu nuci :) Foarte frumos ti-a iesit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc!
    Iti doresc un nou an plin de realizari si "sarbatori fericite"
    :*

    RăspundețiȘtergere