Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

duminică, 21 august 2011

Tort Lapte de pasare





Ingrediente:
Blat:
4 oua
1 pahar zahar
1 pahar faina
Crema:
20 gr gelatina
1 pahar lapte
300 gr unt
10 albusuri
2 pahare zahar
1 lg faina

Preparare:
Blat:
Se bat spuma albusurile, se adauga zaharul si se bate bine. Se adauga galbenusurile si la urma se adauga faina. Se coace la foc mediu 30 min.







Crema:
Se dizolva gelatina pt 30 min in 100 ml apa. Se pune la topit pe baie de abur si se lasa la racit. 


Intre timp se pregateste crema.

2 lg margarina se topesc la foc mic. Se adauga o lg faina si se amesteca. Se adauga laptele si se amesteca continuu pana se ingroasa si are consistenta unei budinci. Se da deoaparte si se lasa la racit. Se incorporeaza untul batut bine cu un plic de zahar vanilat.











10 albusuri se bat spuma. Se adauga cele doua  pahare de zahar iar dupa ce se leaga bine se adauga gelatina.







Se amesteca cele doua creme.
Asamblare:

Blatul se insiropeaza cu un pahar de cafea.


Se pune toata crema. Se da la rece pentru 1-2 ore.


2 comentarii:

  1. De mult n-am mai facut lapte de pasare!! Maine stiu ce fac!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Spor la bucatarit si pofta mare! Te sfatuiesc sa incerci cu 10 gr de gelatina. Eu am comis-o putin la reteta aceasta, am pus prea multa gelatina si se poate vedea in poze ca s-a separat gelatina de crema dar sunt sigura ca tortuletul tau va fi mult mai reusit. :)
    Iti doresc o zi minunata si ... cat mai dulce!

    RăspundețiȘtergere