Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

miercuri, 10 august 2011

Pizza


Aluat pizza:
Făină, apă, sare, zahăr, ulei, drojdie.
Într-un bol mai măricel, pui cam 350gr. făină, o lingură de sare şi 3 linguri de ulei.
În alt vas pui 225gr apă călduţă, o lingură de zahăr şi 2 linguri de drojdie uscată. Le amesteci şi le laşi un sfert de oră.
După un sfert de oră, torni amestecul în bolul cu făină şi frămânţi până îţi iese un aluat moale care se ia uşor de pe mâini. La sfârşit îl acoperi cu o folie/un prosop şi-l laşi la temperatura camerei 30 minute, dupa care ar trebui să crească destul de mult.

Cantitatea de aluat va ajunge cam pt 2 blaturi de pizza mari sau 4 mici. Împarţi aluatul în 2 jumătăţi şi faci 2 pizza sau o jumate o poti pune în congelator pentru o utilizare ulterioara.
Îţi ungi mâinile frumuşel cu ulei şi-l întinzi pe tavă. Se da la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 15 min pentru a rezulta un aluat precopt. Se scoate din cuptor si se aseaza pe blat o ligura sos de rosii cu busuioc, ciupercute feliate subtire de tot, bacon, ceafa afumata, ardei gras, maslinute, un fir de ceapa, etc. Se rade cascavalul si se mai da pentru 10-15 minute la cuptor.  


2 comentarii:

  1. Bravo Alina,
    Arata delicios !!!
    Acum se explica burta lui Bogdan foarte bine :o)

    Cu drag
    Casy si Cristi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! Burta lui Bogdan este trofeul meu ;)))

    RăspundețiȘtergere