Ingrediente:
ulei de măsline
2 căţei de usturoi, feliaţi subţire
2 conserve a câte 400g de roşii tocate
un baton de scorţişoară
un mănunchi mic de busuioc, tocat
3 vinete de mărime medie
2 bulgări de mozzarella, feliaţi
o mână bună de parmezan ras
Mod de preparare
Se încinge cuptorul la 160º C/gaz 4. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie, se adaugă usturoiul şi se lasă să sfârâie pentru 2 minute. Se adaugă roşiile şi scorţişoara şi se lasă pe foc încă 15 minute, până se îngroaşă amestecul. Se adaugă busuiocul şi se asezonează.
Se taie vinetele pe lungime, până ce se înmoaie bine (se pot frige la fel de bine şi într-o tigaie nonadn felii de aprox. jumătate de centimetru. Se ung pe ambele părţi cu ulei, se asezonează şi se frig (pe o tigaie tip grătar), întorcându-le de câteva ori, perentă). Este important însă să se obţină nişte vinete cât se poate de moi, aşadar nu vă grăbiţi.
Se înlătură batonul de scorţişoară şi se răstoarnă câteva linguri de sos pe fundul unui vas termorezistent.
Se acoperă cu un strat de vinete şi de mozzarella şi se repetă adăugarea straturilor, terminând cu unul de sos (veţi obţine în total aprox. 3-4 straturi). Se presară cu parmezan şi se dă la cuptor 30-40 de minute, până când capătă o culoare rumenă.
Se acoperă cu un strat de vinete şi de mozzarella şi se repetă adăugarea straturilor, terminând cu unul de sos (veţi obţine în total aprox. 3-4 straturi). Se presară cu parmezan şi se dă la cuptor 30-40 de minute, până când capătă o culoare rumenă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu