Ingrediente:
300g brânză de vaci
300ml smântână grasă
3 ouă, albuşul separat de gălbenuş
200g mălai
200g făină
2 linguri de zahăr brun
½ pachet praf de copt
1 linguriţă zeamă de lămâie
coaja rasă de la o lămâie (opţional)
smântână şi dulceaţă de vişine, pentru servit
Preparare:
Mălaiul se pune într-un bol şi se acoperă cu apă clocotită. Se amestecă pentru a evita cocoloaşele, apoi se lasă la răcit. Se freacă brânza cu smântâna, gălbenuşurile, zahărul, făina, praful de copt stins în zeama de lămâie şi coaja rasă de lămâie. Se adaugă mălaiul scurs şi se amestecă bine
Se încinge cuptorul la 180ºC. Se bat albuşurile spumă. Se încorporează în aluat cu grijă, ca să nu piardă din aer. Amestecul se pune într-o tavă unsă cu unt şi se dă la cuptor timp de 45 de minute sau până se rumeneşte la exterior.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu