Ingrediente:
1 ardei capia
1 vânătă
1 dovlecel (preferabil de aceeaşi dimensiune cu vânăta)
2 rosii
1 ceapă mică
2 căţei de usturoi
150ml de passata (pulpă de roşii)
5 linguri ulei de măsline extra virgin
3 fire de cimbru proaspăt
sare şi piper proaspăt măcinat
Mod de preparare
1. Se taie ardeiul, vânăta şi dovlecelul în felii subţiri, preferabil cu o mandolină (dacă folosiţi cuţitul, e foarte probabil ca feliile obţinute să aibă grosimi diferite). Ceapa şi usturoiul se mărunţesc într-un blender.
2. Se întinde passata pe fundul unui vas larg, termorezistent. Se presară amestecul de ceapă şi usturoi, 2 linguri de ulei de măsline, sare şi piper.
3. Peste stratul de passata, se aşază alternativ feliile de legume, astfel încât să nu rămână spaţii libere. Se toarnă restul de ulei, se presară sare, piper şi frunzele de cimbru.
4. Se decupează o foaie de hârtie de copt care să aibă aceleaşi dimensiuni cu ale vasului, apoi se aşază peste legume, ca să nu se ardă. Se dă la cuptorul încins la 190º C/gaz 5, timp de 50 de minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata se rade cascaval peste.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu