Doua retete rapide din doar o foaie de foetaj:
Reteta 1:
Buzunarele cu carne tocata
1/2 foaie foetaj
Carne tocata amestecata cu o ceapa, un ou, un colt de paine si condimente
un ou pentru uns
chimen pentru presarat
Preparare:
Se taie patratele din aluatul de foetaj, se pune la mijloc o lingura de amestec cu carne tocata, se unesc capetele, se ung buzunarelele cu galbenus batut si se presara peste chimen.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 30 minut, sau pana cand devin aurii.
Reteta 2:
Foetaj cu frisca si visine
1/2 foaie foetaj
frisca
visine
un galbenus ou batut
putin zahar pentru presarat
Preparare:
Se taie foetajul in patratele mici. Se aseaza in tava de copt.
Se unge fiecare patratel cu galbenus batut si se presara pe fiecare cateva cristale de zahar.
Se coc la 180 grade C (foc mediu) pentru 20 de minte sau pana cand se rumenesc.
Se aseaza patratelele pe un platou, peste fiecare se pune o lingurita de frisca si in varf o visina(ale mele erau inghetate din rezerva pentru iarna:D). Puteti folosi orice alte fructe sau chiar si ciocolata. Orice varianta alegeti vor fi delicioase.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu