Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

sâmbătă, 28 aprilie 2012

Cuburi aperitiv cu spanac si crema de branza cu ciuperci




Am gatit aceasta reteta de paste. Reteta am gasit-o pe blog-ul pasionatilor de gatit, Sara si Miki, pe care vi-l recomand cu mare caldura.
E un aperitiv delicios, sanatos si inedit. 
Ingrediente:
 Blatul verde:
* 6 oua
* 6 linguri de ulei
* 3 lingura de smantana
* 6 linguri de faina
* 3 lingurita praf de copt
* 6 linguri de spanac
* sare



Pentru umplutura:
* 250 g crema de branza
* 100 g branza feta
* 3 linguri smantana
* ciuperci taiate (conserva / 400 ml)
* vegeta
* marar tocat
* 5 g gelatina


Mod de preparare:
Blatul:
Se separa ouale,  6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de ulei, sare, 6 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Apoi se adauga 3 linguri de smantana, 6 linguri de faina si praful de copt . Separat albusurile se bat tare cu mixerul si se incorporeaza treptat in amestecul de branza cu spanac.
Se toarna aluatul intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptorul preincalzit la 175 grade C pentru 20 de minute. Se rastoarna pe un prosop, se lasa sa se raceasca dupa care se taie in trei blaturi mici.


Crema:
Crema de branza se face usor. Frecam cele doua tipuri de branza, adaugam smantana si o condimentam cu sare si piper. Incorporam gelatina topita conform cu instructiunile de pe ambalaj. Ciupercile din conserva le taiem mici si le adaugam peste crema de branza. 


Asamblare:

Punem primul blat, intindem jumatate din crema cu ciuperci, asezam cel de-al doilea blat si restul de crema. Acoperim cu al treilea. 
Acoperim totul cu o folie de plastic si dam la rece. Se taie inainte de servire si se decoreaza dupa imaginatie, cu maioneza, ketchup, verdeata, etc. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu