Ingrediente
organe de miel (splina, ficatul, rinichii, inima)
5-7 fire de ceapa verde
4 fire de usturoi verde
3-4 oua
1 legatura de patrunjel
1 legatura marar
pesmet
prapure
sare si piper
4 oua fierte, tari pt decor(optional)
Mod de preparare:
Se spala bine organele in apa rece.
Se taie in bucati de 3-5 cm, se curata de pielite, cheaguri de sange etc.
Se lasa 10-15 minute in 3 parti apa si 1 parte otet sa iasa orice eventual miros.
Se pun la fiert in apa rece (fara sare). Se ia spuma si se fierb circa 20-30 de minute. Se arunca apa. Se lasa sa se raceasca putin.
Se dau organele fierte prin masina de tocat laolalta cu toate ingredientele(fara oua). Se gusta de sare si piper. Se pun ouale batute cu furculita si se amesteca bine. Va arata ca o pasta inchegata. Daca mai este faramicioasa se mai adauga oua sau smantana pana se leaga.
Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.
Prapurele se spala in cateva ape. Se pune prapurele pe fundul tavii cu marginile in afara, se pune carnea, se aseaza si ouale fierte, iar cu prapurele ramas in afara se acopera.
Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos, in cuptorul preincalzit la 150 grade C. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie de plastic.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu