Ingrediente
2 platici la cel putin 1 kg fiecare
5-6 rosii
2 cepe
1 telina cu frunze
2-3 morcovi
2-3 ardei grasi
2-3 ardei capia rosii
2-3 ardei iuti
1 pahar de vin alb
100 ml ulei
2 legaturi de marar si patrunjel
1 pahar de faina
2 linguri de condiment de peste
1-2 capatini de usturoi
1 lingura
de piper macinat
sare dupa gust
Preparare:
Se amesteca faina cu condimentul de peste, sare si piper;
Platica se eviscereaza si se curata de solzi, apoi se cresteaza trensversal cu cutitul pe sira pana la burta si apoi pe coada din 1-2 mm pana la os;
Se da bine platica prin faina ca sa patrunda prin toate crestaturile si se pune la prajit in uleiul bine incins;
Intre timp se fierbe apa cu sare si cu condimente, ardei, telina, rosii si patrunjel verde, toate tocate fin. Se adauga vinul, usturoiul pisat si ardeiul tocat fin dupa ce s-a luat de pe foc. Se aseaza pestele in castron si se toarna saramura deasupra.
Se serveste cu mamaliguta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu