Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

duminică, 15 ianuarie 2012

Buzunarele cu spanac - delicios!!!!

Raspund provocarii Amei cu o reteta culeasa de pe blogul simpatic al lui Emily
Este, asa cum ne povesteste Emily pe blogul ei, o reteta cu specific arabesc. Se pot prepara cu branza, carne sau spanac. Cu spanac, sunt surprinzator de bune. :)
Ma intreb cum ar iesi cu urzici...sau cu ciuperci :D
Reteta originala o gasiti aici
Emily, multumesc pentru inspiratie. Au fost delicioase.
 Ingrediente pentru aluat: 
280g faina, 
1 praf de sare 
1/2 lingurita praf de copt, 
230g unt nesarat (scos de doar 10 minute din frigider), 
1 ou mare, 
1lgt suc proaspat de lamaie 
2 linguri de apa rece ca gheata :) 

Amestecam toate ingredientele pentru aluat intr-un bol incapator, framantand pana obtinem o masa de aluat omogen, foarte usor lipicios! 

Formam din aluat o minge pe care o infasuram in folie alimentara si o lasam la rece pentru 20 minute, timp in care ne ocupam de compozitie.

Umplutura de spanac: 
1 cana de spanac calita se caleste in putin ulei de masline cu 1 morcov dat pe razatoare sau feliat foarte fin si cu un catelus de usturoi. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa putin la racorit si apoi se paseaza totul la blender.

Montatul buzunarelelor:
Se poate realiza cu o forma speciala sau direct cu mana. Eu nu am avut forma, dar cele doua maini stangi ale mele tot a iesit ceva, deci nu e foarte greu :)


Pe scurt: 
  • Se intinde pe blatul de lucru o foaie subtire de aluat, se decupeaza forme rotunde cu un pahar mai larg la gura:

  • In mijlocul Cerculetelor se pune o lingurita de spanac si se lipesc, formand astfel un semicerc dragut. Se insista pe marginea buzunarelului, apasand bine cu degetelele pentru a nu se desface la copt.

Se ung cu un galbenus de ou, batut cu 1 lingura de lapte, se presara putin mac si se coc in cuptorul preincalzit, la 175 grade C,  pentru aproximativ 20 minute. Cand sunt frumos rumenite, le scoateti din cuptor, le aranjati pe un platou si le serviti calde sau reci. In ambele variante sunt delicioase!  

   

2 comentarii: