Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

Citeste, Iubeste, Regaseste-ti pasiunea pentru viata si pentru lucrurile marunte...

marți, 19 noiembrie 2013

Rulada cu crema de vanilie




Blat rulada:
5 oua
5 linguri zahar
3 linguri ulei
2 linguri apa fierbinte
5 linguri faina
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Turnam apa clocotita si mixam energic.

Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie le turnam peste albusuri si mixam usor. La sfarsit, incorporam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava mare de la aragaz (cea din dotarea standard) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 20 de minute. Scoatem blatul din tava, cu tot cu hartie si il rasturnam pe o alta bucata de hartie de copt pe care am presarat putin zahar tos. Rulam blatul in hartie si lasam sa se racoreasca.

Crema:
250 ml smantana pentru frisca
150 ml lapte rece
1 plic Creme Ole de vanilie

Intr-un vas amestecam smantana cu laptele. Adaugam praful de budinca si mixam pana se intareste.

Punem crema peste blatul racit. Uniformizam si nivelam, apoi rulam blatul pe lungime, ajutandu-ne de hartia de copt de dedesupt.

Putem imbraca rulada fie in frisca, crema vanilie, zahar pudra sau glazura ciocolata.

Glazura ciocolata:

150 g ciocolata amaruie
75 ml smantana pentru frisca
75 g unt
1 lingura de coniac

Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu smantana si untul. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si coniacul. Lasam la racit.

Dupa ce s-a racit se toarna peste rulada si se da din nou la rece pana se intareste glazura. Se portioneaza dupa dorinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu