Ingrediente:
2 foi de napolitana de 25×28 cm. (sau chiar foaia intreaga, caz in care umplutura nu va fi atata de
groasa)
250 de grame de ciocolata amaruie
1 lingura esenta de vanilie
100 de grame de orez expandat simplu
125 gr unt/margarina
o lg smantana grasa
Mod de preparare:
Cantariti laptele condesnat intr-un castron termorezistent si adaugati ciocolata rupta in bucati.
Incalziti
30 de secunde la cuptorul cu microunde setat la maximum, amestecati,
incalziti iar inca 30 de secunde si amestecati pana se dizolva ciocolata
complet (sau asezati castronul pe baie de aburi, amestecand constant
pana se dizolva ciocolata.
Adaugati 125 gr margarina/unt si puneti intr-o cratita, pe foc mic la topit.
Adaugati orezul expandat in ciocolata lichida, amestecati rapid pana se incorporeaza si rasturnati pe una din foile de napolitana.
Neteziti umplutura rapid, intr-un strat de grosime uniforma.
Acoperiti imediat cu cea de-a 2-a foaie de napolitana si asezati deasupra o greutate care sa preseze bine
napolitana.
Lasati sa se preseze bine timp de 1 ora, eventual
dupa trecerea acestui timp, se mai poate da napolitana la frigider 30
de minute inainte de a o taia in portii dupa plac.
Se poate pastra 2-3 saptamani intr-o cutie bine inchisa, la loc racoros.
buna,
RăspundețiȘtergereeu n-am gasit orez exapandat decat rondele, oare il pot folosi si pe acesta daca il rup???
multumesc
Nu cred ca ar afecta in vreun fel reteta dar ma gandesc ca ar trebui rupt foarte fin pentru a se desprinde bobitele una cate una.
ȘtergereOrez expandat se gaseste la orice supermarket la rafturile cu cereale...desi acum cu isteria sarbatorilor nu m-ar mira sa fie goale rafturile :). Incercati si la un plafar.